( перші страви, рибні страви)
Риба 400 грам
Цибуля 1 штука
Морква 2 штуки
Селера 1 невелика або скибочка Пастернак 1 невеликий корінь
Масло вершкове 1 столова ложка
Борошно 1 чайна ложка
Томат-пюре 1 чайна ложка
Молоко 1 ½ склянки
Нарізати пастернак, моркву, селера, цибуля великими шматочками та покласти в підсолений окріп. Варити бульйон 15 хвилин. Додати рибу. Коли вона відвариться, юшку процідити, рибу відокремити від кісток. Покласти в супник.
Розтерти томат, борошно, масло й розвести гарячим молоком. Томатно-молочну суміш влити в юшку та варити 5 хвилин. Влити в супник, заправивши лимонним соком. Подати до столу.
|