( перші страви, рибні страви)
Рибного дріб'язку 700 грам
Риби великої 500 грам
Корінь петрушки 1 штука
Цибуля 3 штуки
Лавровий лист, чорний перець горошком
Масло вершкове 1 столова ложка
Дрібну рибу очистити, промити. Залити холодною водою, посолити та поставити на вогонь. Коли риба розваритися, то необхідно бульйон процідити.
В чистий бульйон покласти нарізані петрушку й цибулю, варити 15 хвилин. Потім опускаються шматки підготовленої великої риби, додаються спеції, все проварюється до готовності риби. Це займе близько 15 -20 хвилин. Слідкуйте, щоб шматки не розварилися, а також знімайте піну.
При подачі на стіл юшка заправляється вершковим маслом і за бажанням посипається зеленню петрушки.
|