(солодка страва) Холодна пора року це пора яблук. Тому приготуємо цю смачну страву. Яблука 1,6 кг Сир 500 грам Масло вершкове 90 грам Ізюм 1,5 склянки Жовтки яєць 8 штук Манна крупа 2 столових ложки Сметана 1,5 склянки Цукор 0,5 склянки
Ізюм промити, замочити у воді. Коли розбухне відцідити і просушити. Сир добре розтерти, щоб не було грудок, додати манку, родзинки, збиті з цукром жовтки. Все перемішати, заправити розтопленим (або добре розм'якшеним маслом).
Яблука промити, видалити серцевину так, щоб утворилася ямка для начинки. На змащене деко викласти заповнені сирно - ізюмним фаршем яблука і запекти в духовці.
При подачі полити сметаною, збитою з невеликою кількістю цукру.
|