Пшеничне борошно 3 склянки Яйця 2 штуки Сметана ½ склянки Вода ½ склянки Масло вершкове 2 столові ложки Сіль близько 1 чайної ложки
Борошно просіяти, зробити в ньому поглиблення й вилити воду, яйця, перемішані з сіллю, розтоплене вершкове масло. Замісити тісто, підбиваючи до гладкості. Нехай трохи постоїть. Потім тісто розкачати, різати квадратиками та варити в підсоленій воді до 10 хвилин. Зазвичай галушки роблять товщиною до 1,5 см. Коли будуть готові, то відкиньте на друшляк.
На сковороді розігріти вершкове масло, покласти галушки й злегка обсмажити, помішуючи. Можна до них подати сметану.
Іноді замість масла беруть сало, нарізане невеликими шматочками. Його обсмажують, додають дрібно порізану цибулю. Ще трохи пасерують і додають галушки. Злегка обсмаживши зі шкварками їх подають до столу.
|