Борошна 1 склянка
Масла вершкового в тісто 1 / 2 столової ложки Яєць 3 штуки
Цукру 1 столова ложка
Солі ½ чайної ложки
Молока ½ склянки
Вершкове масло для поливання
Сметани ½ склянки
Довести молоко до кипіння, помішуючи постійно, додати борошно, продовжувати помішувати, поки тісто не почне відставати від стінок. Виймаємо тісто на тарілку, нехай охолоне небагато. Потім додати один за одним жовтки, ретельно вимішуючи, покласти цукор, сіль. В кінці додати збиті білки.
Тісто необхідно вимішати ретельно, до однорідності. У киплячу воду кладемо грудочки тіста, набираючи чайною ложкою. Якщо тісто буде прилипати до ложки, то її перед забором тіста вмочувати у воду. Варити кілька хвилин після того, як галушки спливуть. При подачі на стіл полити маслом і сметаною.
|