(страви з сиру) Цю страву можна подати на сніданок або вечерю, а можна і як десерт. Бабка з сиру та сметани смачна та корисна завдяки складу та малій кількості борошна (та й то в формі хліба). На 300 грам сиру Сметани 1 ½ склянки Яєць 8 штук Цукру 200 грам Хліба чорного тертого (сухарі мелені) 2 столові ложки Сіль на кінчику ножа
Сир потрібно добре розмішати, щоб не було грудочок (блендером, через сито або просто виделкою) і з'єднати зі сметаною. Жовтки, сіль і цукор розтерти до однорідного стану. Обидві маси та хлібні крихти з'єднати.
Окремо збити білки в стійку піну, обережно перемішати з підготовленим тістом. Форму змастити, посипати сухарями або застелити пекарської папером. Викласти масу для сирної бабки, потім відправити в духовку запікатися. Температура повинна бути не дуже високою. Приблизно буде потрібно 40 - 45 хвилин.
|