Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Вівторок, 19.03.2024, 05:54
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Заготовки на зиму

Заготовки на зиму із томатів (помідор)
Заготовки на зиму із помідорів (томатів) завжди доречні до столу. Сезон свіжих помідорів проходить швидко, порожніють городи та дачні ділянки, йдуть холоди. Щоб продовжити споживання томатів необхідно вдатися до заготовок на зиму - соління, квашення, консервації. Можна приготувати сік. Причому в хід підуть навіть зелені, не визрілі помідори.

Заготовка на зиму - помідори зелені, недостиглі солоні.
Помідори зелені, які не встигли визріти, помити і вкласти в діжечку, каструлю, бутель або іншу ємність ошпарену окропом. На дно, а так само між шарами томатів розміщувати зелень кропу, хрін, листя смородини, вишні, часник, петрушку. На 5 кг овочу піде приблизно 100 грам прянощів. Заливаємо вистиглим розсолом з 150 грам солі і 3 літрів води. Зверху покласти гніт і тримати в теплі близько двох тижнів. Потім винести в прохолодне місце.

Солоні помідори.
Беремо діжечку липову або дубову, добре миємо. Якщо немає діжечки, то візьміть будь-яку тару, а на дно покладіть дубове листя або трохи дубової кори (є в аптеках). Помідори стиглі з щільною шкіркою покладіть рядами, перекладаючи з кропом, хроном, смородиновий, вишневими листям. Для розсолу перекип'ятити 6 літрів води і 400 грам солі, охолодити. Залити томати, покласти гніт і винести в прохолодне місце. Соління буде готове через 40 днів.

Домашня заготовка помідор з часником на зиму.
Для заливки томатів береться яблучний сік, 5 столових ложок солі та 5 столових ложок цукру. Але можна заливати і просто маринадом з води, тоді до цукру і солі додати при третьому кип'ятінні 50 мл оцту. Солі та цукру стільки ж. Помідори обдати окропом і скласти в трилітрові банки. Перекласти різаним часником - на 1 бутель 300 грам. Залити киплячим розчином. Витримати 5 хвилин. Злити. Повторити ще два рази. Після третьої заливки закатати. Перевернути догори дном.
Замість триразової заливки можна стерилізувати бутлі 20 хвилин.

Закручування помідорів з цукром – заготовка на зиму.
Приготувати томатний сік. Дати йому відстоятися. Взяти для рецепта гущу, а рідину зверху злити. Томатну густу масу уварити, додати за смаком спеції, цукор і сіль. Помідори червоні, можна бурі, навіть зелені витримати в окропі до хвилини. Потім вийняти і обсипати цукром. У підготовлені банки укладати шарами листя чорної смородини і помідори, пересипати корицею, гвоздикою, духмяним перцем. Залити густим томатом. Стерилізувати літрову тару 15 хвилин. Закатати.

    

Недостиглі помідори з часником на зиму.
Якщо у вас залишилося багато недозрілих томатів на городі, то приготуйте з них таку домашню заготовку. 5 кг помідорів порізати дольками, стакан часнику подрібнити, додати чайну ложку меленого червоного перцю або 1-2 стручки гіркого, оцту 0,5 склянки. Все перемішати, покласти в банки і розділити по них сік що залишиться. Якщо рідина не накриє овочі, то долити холодної кип'яченої води. Закрити поліетиленовими кришками і винести в прохолодне місце.

Томати з цибулею в соку.
Помідори опустити на пів хвилини в окріп, укласти в підготовлені банки, пересипаючи цибулею, порізаною кільцями. На одну літрову банку 1-2 середні цибулини. Залити соком з помідорів чи яблук, перекип'яченим з 3 столовими ложками цукру і 2 ложками солі на літр соку. Стерилізувати 15 хвилин. Закатати на зиму заготівлю.

Помідори засолені з гірчицею – заготовлені на зиму.
Це солоні томати, які не потребують консервації. Беруться трохи недостиглі плоди. Дно посуду вистилається листям чорної смородини і вишні. При укладанні ними перекласти і помідори. Закип'ятити суміш з води, солі, цукру, додати решту компонентів, крім гірчиці. Її додати в розсіл після того, як охолоне. Добре розмішати, дати постояти і залити помідорне соління. Зверху покласти гніт. Винести в прохолодне місце.
На 10 літрів води - солі 1 склянка, цукру 2 склянки, лаврового листа 15 штук, сухої гірчиці 100 грам, по 1 чайній ложці перцю гіркого й запашного, листя чорної смородини і вишні.

Помідорна приправа для борщів, соусів на зиму заготовлена.
Помідори стиглі дрібно нарізати, стовкти або подрібнити блендером, через м'ясорубку. Солити за смаком. Можна додати спецій. Довести до кипіння, розкласти в банки й стерилізувати 15 хвилин. Закатати, перевернути догори дном до охолодження.
Можна кашку проварити 15 хвилин, розлити гарячою і закатати.
 
Інші рецепти закатки помідорів - у власному соці, мариновані та консервовані, томатний сік та кетчуп та інше.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Заготовки на зиму | Додав: Даша (20.10.2011)
Переглядів: 10007 | Теги: помідори, зберігання овочів, рецепти, заготовки на зиму | Рейтинг: 1.5/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2024 Конструктор сайтів - uCoz