Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Вівторок, 21.11.2017, 16:45
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Вирощування овочів

Вирощування шпинату – агротехніка, поради початківцям городникам
Шпинат вирощують з давніх-давен, тому що це один із стародавніх овочів. У ньому міститься вітамін А, залізо, білок. Це хороший засіб від цинги та авітамінозу. Не рекомендований при захворюваннях нирок і печінки.

Шпинат однорічна рослина. Насіння проростає при +2- +4 ° С, сходи переносять заморозки до -7 ° С. Оптимальна температура до +20 ° С, при більшому світловому дні та більш високій температурі рослина йде в стебло. Притінення шпинату сприяє збільшенню терміну споживання зелені.

Шпинат має слаборозвинений корінь, тому вимагає при вирощуванні добре обробленого, багатого на органіку грунту. Підвищені його вимоги і до вологості.

Шпинат швидко дозріває, тому його розміщують як попередню або повторну культуру. Добре росте після огірка, ранньої картоплі, моркви, капусти, буряка, редису.
    

Краще сіяти намоченими на 2 доби насінням. Для постійного одержання зелені сівбу проводять в три терміни: початок квітня, початок серпня, кінець серпня. Сіють на глибину 2 см з відстанню між рядами 20 см. Перше проріджування проводять на відстань 8 см між рослинами, друге-через 15 см.

Азотні добрива при вирощуванні шпинату вносять дуже обережно. Можна підгодувати сульфатом амонію або сечовиною з розрахунку 2 г на 1 кв.м.

При нестачі вологи швидко зацвітає. Тому поливати необхідно часто.

Збір листя проводять, не відриваючи черешок, тобто лист шпинату обламують. З однієї рослини не знімати більше половини листя за один раз.

Шпинат відноситься до овочів з високим накопиченням нітратів. Крім того він у своїх тканинах перетворює нітрати на нітрити, а вони дуже отруйні для людини. Тому, як вже було сказано, добрива вносити в крайньому випадку і тільки маленькими дозами. А краще обійтися без них.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Вирощування овочів | Додав: Даша (13.05.2012)
Переглядів: 1571 | Теги: зелень, вирощування овочів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2017 Конструктор сайтів - uCoz