Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Середа, 20.09.2017, 16:02
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Вирощування овочів

Вирощування редьки - агротехніка, поради городникам
Редьку вирощували здавна. Її використовували не тільки в їжу,а також в народній медицині як протизастудний, сечогінний засіб. Дія кашки подібна гірчичниками. Сік редьки п'ють від каменів у жовчному міхурі.

Редька - холодостійка рослина. Краща температура для вирощування +20 - +25 ° С, але насіння може прорости при +2- +5 ° С. Сходи переносять температуру до -2 ° С, дорослі рослини до -5 ° С. Найкраще редька зростає при температурі до +20 ° С. При тривалих холодах стрілкується.

При посушливій погоді утворює грубі, дрібні коренеплоди. Але при зайвій волозі можуть розтріскуватися. Коренева система слаборозвинена, тому редька вимоглива до грунтів. Переважні родючі суглинкові та супіщані, глибоко скопані, не піщані. На бідних грунтах можна під осінь внести перегній або торфокомпост. Після внесення гною розміщують на другий рік.
    

Попередниками для вирощування редьки можуть бути бобові, картопля, томат, огіроки. Вирощують як попередню культуру при посіві з весни, і як наступну - при посіві влітку.

Для літнього споживання сіють редьку рано. Для зимового за 70 - 80 днів до настання морозів, тобто в другій половині липня. Насіння висівають на глибину 1,5 - 2 см, з відстанню між рядами 15 см для ранніх сортів і 25 см для пізніх. Відстань між рослинами в ряду 12 -15 см. Можна розташовувати ряди стрічками, по 5 - 6 рядів у стрічці де відстань між стрічками 40 см.

Редька, при надмірній кількості азоту, може жирувати. Тому азотні добрива в період вегетації краще не використовувати, а якщо вносити сечовину то тільки навесні 20 г на кв.м. Підгодовують редьку при вирощуванні один раз в ранньому віці рослинною бовтанкою або суперфосфатом і хлоридом калію по 15 г на 10 літрів води.

Як вже зазначалося, при посусі неможливо отримати якісні коренеплоди редьки. Тому за вегетацію проводитися 2 - 3 поливи по 25 літрів на кв.м. При підвищеній температурі поливи проводять через кожні 6 днів.

Редька,що вирощується з весняного посіву, забирається в міру споживання в кілька прийомів. А посіяну влітку, збирають до настання заморозків.

Коренеплоди можуть накопичувати нітрати. Найбільше їх концентрується в шкірці. Тому не нехтуйте рекомендаціями щодо дотримання режиму вирощування та застосування добрив.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Вирощування овочів | Додав: Даша (04.03.2012)
Переглядів: 1339 | Теги: догляд, редька та редиска, вирощування овочів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2017 Конструктор сайтів - uCoz