Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Неділя, 23.07.2017, 21:32
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Підготовчі роботи, насіння

Підготовка насіння до посіву
Підготовка насіння до посіву запорука якісного проростання. Посів сухого насіння може бути виправданий тільки на великих площах і там, де немає можливості поливу. Але ми ж з вами намагаємося і вчимося жити в гармонії з природою. І якщо природа допомагає жити людині, то чому б нам не допомогти маленькій насінині отримати життя, додавши їй сили та харчування. І земля віддячить нам хорошим урожаєм. Підготовка насіння до посіву стає обов'язковою умовою отримання дружних і швидких сходів. Існує кілька способів підготовки насіння.

Прогрівання насіння.
Насіння помідорів і огірків прогрівають на батареях, під лампами при температурі 55 градусів - 2 години, при температурі 40 градусів - 10 годин. Калібрування насіння. 30 - 50 грам кухонної солі розчинити в 1 літрі води. Насіння висипати в розчин і перемішати. Порожні та недорозвинені насінини спливуть. Потонуле насіння вимити чистою водою та використовувати для посіву.

Протруювання насіння.
У домашніх умовах протруювання насіння найпростіше робити за допомогою 1% розчину марганцівки. Насіння замочити в розчині на 20 хвилин, потім промити в чистій воді 2-3 рази. Якщо будете відразу сіяти, то насіння слід підсушити,щоб не склєїлось. Насіння цибулі замочують на 2 доби.

Намочування насіння.
Попередньо намочене насіння дає сходи на 4 - 7 днів раніше від сухих. Краще використовувати дощову воду. Але оскільки останнім часом вона не завжди хороша, то скористайтеся звичайною водою з доданими до неї стимуляторами росту. У будь - якому насінневому магазині вам запропонують широкий вибір таких стимуляторів. Я багато років користуюся гуматами (калію, натрію). Вони легко розчиняються, а невеликого пакета вистачає на декілька років. Гумат - природний за походженням. Його отримують з бурого вугілля. Можна використовувати і в період росту рослин, проводячи позакореневе обприскування. Можна використовувати витяжки з попелу, алое. Насіння замочити на добу, бобові замочувати не більше ніж на 2 годни.

Пророщування насіння.
Намочене насіння загортають у вологу тканину (шматочки бинта), кладуть у тепле місце (бажано не нижче 23 - 25 ​​градусів). Якщо у вас прохолодно, то покладіть на шафу, холодильник. Там де вище - насінню завжди тепліше. Тому хто не хоче поплутати сорти можна використовувати лоточок, коробку від цукерок з осередками для цукерочок. Зверху я прикриваю плівкою, злегка загортаю в пакетик. Так краще підтримувати вологість. При появі паростків у 3-5% посіяти насіння в добре зволожений грунт.

Загартування насіння.
Насіння теплолюбних культур (після того, коли воно поключилось) покласти на добу в холодильник, де температура 1 - 3 градуси. Але так краще не робити з огірками, динями.

Стратифікація насіння.
Насіння змішати з вологим піском і проростити до посіву. Морква, петрушка, цибуля - близько 15 днів, капуста - до 17, буряк - близько 12. З піском зручно висівати, краще відбувається розподіл, особливо дрібного насіння. Але якщо насіння оброблене стимуляторами росту,то воно проросте набагато швидше. Тому повині грядки бути готові.

Барботування насіння.
Насіння можна обробити за допомогою води, через яку протягом доби пропускати кисень. Цей спосіб хороший для власників акваріумів, тому що для цієї операції використовують акваріумний компресор.
    

Насіння до посіву можна готувати різними способами. Навіть якщо ви виберите лише один з них, то отримаєте значний ефект. Звичайно, потрібно ще й звертати увагу на термін придатності насіння. Якщо у вас своє насіння, то підписуйте його, купуючи - дивіться на упаковку. Свіжі та якісні насіння пряних культур, моркви завжди має виражений запах. І звичайно ж дотримуйтесь терміни посіву.

Особливо уважно підходьте до пророщування насіння. Якщо ще температура не встановилася, то або накрийте плівкою, або сійте НЕ пророщене насіння. Тому що теплолюбні культури при тривалому похолоданні та холодних дощах можуть загинути. Моркву я завжди сію тільки пророщеним насінням. Вона дуже швидко і дружно сходить. Навіть якщо ви просто потримайте насіння в руках, подивіться на нього з любов'ю - це вже дасть ефект. Природа та все що нас оточує - це живі організми. Ми отримуємо у відповідь те, що даємо. Хороших вам врожаїв!
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Підготовчі роботи, насіння | Додав: Даша (15.02.2012)
Переглядів: 6519 | Теги: посіви, насіння | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2017 Конструктор сайтів - uCoz