Як приготувати масло обліпихи в домашніх умовах? Чи можливо це? Так, є різні способи. Але ж потрібно саме те, що ми викидаємо. Адже коли робимо сік, то залишається багато шкурок і кісточок. Ось вони і підуть в справу.
Айва багата на пектини, вітаміни і мікроелементи, що робить її бажаною в домашніх заготовках на зиму, так само ми її включаємо в різні рецепти консервації. Корисні всі частини цього фруктового дерева. З лікувальною метою використовують навіть листя і насіння, що залишилися після переробки плодів. Варення, мармелад, лікер, джем та інше.
Взимку в холодні дні хочеться побалувати себе солодкими смачними заготовками варення, пастили, желе з фрукт, ягід, овочів, запиваючи їх гарячим чаєм. Так приємно сидіти з чашкою в руках і дивитися на падаючий за вікном сніг, вдихаючи аромат літа. Варення з шовковиці, кабачків, мармелад з дині, рецепти з пелюсток троянди та інше.
Домашнє вино з чорноплідної горобини відрізняється смаком і насиченим кольором. Крім того це корисний для здоров'я продукт. Рецептом приготування поділиться на відео від телепередачі «уДачні поради» голова клубу «Золота осінь» Цурко Михайло. Він покаже, які пристосування допомагають йому швидко очистити зібрані плоди від сміття. Дасть рекомендації по швидкому і якісному подрібненню сировини.
Дивитися безкоштовно онлайн відео поради садівникам, городникам, дачникам - Домашнє вино з чорноплідної горобини - рецепт від телепередачі уДачні поради
Заготовки на зиму із помідорів (томатів) завжди доречні до столу. Сезон свіжих помідорів проходить швидко, порожніють городи та дачні ділянки, йдуть холоди. Щоб продовжити споживання томатів необхідно вдатися до заготовок на зиму - соління, квашення, консервації. Можна приготувати сік. Причому в хід підуть навіть зелені, не визрілі помідори.