(м'ясна страва) Для приготування зразів польських потрібно: М'якоть яловичини А для фаршу беремо: Яйця 2 штуки Цибуля 2 штуки середній за розміром Гриби 6 -10 штук
Поперек волокон нарізати м'якоть яловичини на шматки завтовшки 1 см. Якщо шматок не широкий, то ріжте його навскоси. Кожен шматочок зраз відбийте з обох сторін. Потім посоліть.
Фарш для зраз готується таким чином. Цибулю нарізати дрібно і спасерувати. Зварити яйця. Також відварити для фаршу гриби. Все варене остудити і дрібно порізати. Компоненти перемішати і посолити за смаком.
На серединку шматка м'яса покласти фарш і загорнути конвертом. Щоб не розпадалося, обв'язати товстою ниткою (не синтетикою) хрест - навхрест. Обваляти в борошні й злегка обсмажити з обох сторін. Потім підлити бульйон від грибів, кинути лавровий лист, цибулину, моркву і тушкувати до готовності. За кілька хвилин до виключення цибулину, моркву вийняти і покласти 1-2 столові ложки сметани. Можна і без неї.