(солодкі страви) На 2 склянки борошна Повидла 100 грам Масла вершкового ( спреду ) 300 грам Яєць 7 штук Цукру 2 склянки Цедра з половинки лимона Рома 50 грам (можна зварити сироп і заправити есенцією )
Злегка розм'якле вершкове масло розтерти до білого стану. Жовтки відокремити від білків і збити разом з цукром. У підготовлене масло ввести жовтково - цукрову суміш, натерту цедру лимона, додати борошно, перемішати
Збити білки в піну і додати в тісто, акуратно помішуючи.
Підготувати дві форми, застелити пекарської папером (можна змастити і посипати борошном). Розділити тісто на дві частини і відправити в духовку випікатися.
Коли коржі будуть готові, їх треба охолодити, просочити ромом (можна замінити сиропом з додаванням ромової есенції). Один з коржів намазати варенням ( джемом, повидлом, мармеладом), накрити другим і полити глазур'ю або змастити кремом за своїм бажанням.
|