( м'ясна страва ) Свиняча грудинка 500 грам Картопля 1 кг Смалець 2-3 столових ложки Цибуля 2 штуки Перець мелений чорний
Свинячу грудинку помити, просушити. На сковороді з розігрітим жиром смажити з обох боків до готовності. Періодично перевертати і поливати жиром, який буде виділятися. Вогонь сильно не включати.
Картоплю і цибулю очистити, помити, нарізати маленькими кубиками (1 см). Обсмажити на жирі окремо один від одного, щоб була рум'яна кірочка. Солити за смаком. Наприкінці змішати.
Приготовану грудинку нарізати порційними шматками, викласти в глибокий посуд (каструлю, сотейник) . Посипати м'ясо перцем і зверху викласти овочеву суміш. Залити соком, який залишиться від обсмаження грудинки і відправити на 10 хвилин у духовку.
Подавати на стіл у гарячому вигляді.
|