(перша страва)
Картопля 800 грам
Гриби 400 грам
Цибуля, коріння близько 300 грам
Масло вершкове 2 столові ложки
Перець, лавровий лист, зелень за смаком
Гриби потрібно очистити, добре промити.
Дрібно нарізані ніжки підсмажити на вершковому маслі.
Нарізані скибочками капелюшки грибів обшпарити. Відкинути на сито щоб стекла вода.
Заливаємо капелюшки водою і варимо грибний бульйон близько години.
Тим часом очистити, нарізати кубиками картоплю.
Цибулю дрібно нарізати, коріння натерти на тертці, обсмажити.
У бульйон додати картоплю, обсмажені овочі та грибні ніжки, спеції, сіль за смаком. Варити до готовності.
При подачі на стіл додати дрібно нарізану зелень. Можна окремо подати сметану.
|