(страва з риби) Вам може здатися що судак це не повсякденна їжа. Є в нас така дивна звичка всі улюблені смачні страви відкладати до свят. А чому себе не побалувати в самий звичайний день. І так, приготуємо тушкованого в сметані судака. Судак 1 кг Сметана 500 грам Масло вершкове 100 грам Картопля 1,5 кг Зелень петрушки (на любителя) 1 столова ложка Перець чорний мелений щіпка
Судака очистити і промити. Нарізати на порційні шматки, частину скласти в змащений маслом посуд. Потім покласти шар очищеної, порізаної на тонкі кружальця картоплі. За ним слідує шар риби, потім картоплі. Так викласти кілька шарів. Верхнім повинна бути картопля.
Посолити, поперчити. Розігріти вершкове масло, змішати зі сметаною і вилити на блюдо.
Накривши кришкою. Довести в духовці до готовності.
При подачі посипати зеленню петрушки.
|