(солодка страва) Ця страва відноситься до української кухні. Борошно 2 склянки Яйце 1 штука Молоко 4 столових ложки Мед в тісто 1 столова ложка Мак в тісто 1 столова ложка Масло вершкове 1 столова ложка Сода ½ чайної ложки Сіль Для поливання: Мак 3 столових ложки Вода ¾ склянки Мед ½ склянки
Борошно просіяти. З медом і дрібкою солі розтерти яйце, додати погашену (лимонною кислотою, оцтом) соду, мак, молоко, масло і з цією сумішшю замісити тісто.
Тісто має бути круте, щоб можна було розкачати в пласт товщиною 2,3 - 3 мм. На змащене деко викласти корж і проткнути в кількох місцях виделкою. Якщо жаровня маленька, то випікайте кілька тонких коржів.
Випечені шулики виймають з духовки і ламають на шматочки. Заливають медово-маковою підливою і перемішують, щоб добре просочилися.
Приготування поливки. Мак замочити. Відцідити і розтерти в ступці, поступово додаючи холодну кип'ячену воду. Шляхом такого розтирання буде отримане макове молоко. Потім довести медом і залишками води до смаку. Добре розмішати і залити шулики.
|