( рибні страви)
Риба свіжа 500 грам
Картопля 3 штуки
Цибуля ріпчаста 2 головки
Морква 1 штука
Сметана 2 столові ложки
Масло вершкове 2 столові ложки
Зелень (кріп, петрушка)
Перець горошком, лавровий лист
Сіль за смаком
Беремо глибоку сковороду, краще з товстими стінками. Нарізану кружечками картоплю укласти на дно, на нього викласти очищену і нарізану шматочками рибу. Потім йде шар моркви, нарізаної кружками, нашатковану цибулю. Зверху посолити, полити розтопленим маслом, перець і лавровий лист використовувати за смаком.
Укладені овочі та рибу залити водою (не вище викладених продуктів) і поставити на плиту. Варити до готовності, не даючи сильно кипіти.
Готова рибна солянка заправляється при подачі сметаною, посипається зеленню. Подавати в теплому вигляді
|