(солодкі страви)
Морква 2 штуки
Яблука 2 штуки
Чорнослив 10 штук
Яйця 5 штук
Сухарі 200 грам
Молоко1 ¾ склянки
Масло вершкове 50 грам
Кориця
Спочатку для пудингу підготуємо чорнослив. Його потрібно промити, замочити на півтори години у воді. Зварити, остудити, видалити кісточки, нарізати дрібними шматочками.
Моркву очистити, помити, нарізати тонкою соломкою, злегка припустити.
Очищені яблука дрібно нарізати, теж припустити.
Жовтки для пудингу відокремити від білків, розтерти з цукром до білої пінки. Потім додати підготовлені інгредієнти. Додати мелені сухарі, корицю, перемішати.
Збити відділені білки в пишну піну. Акуратно розмішуючи додати в підготовлену масу, щоб не зруйнувати бульбашки повітря у збитих білках. Це додасть тісту пишність.
Змастити форму маслом, можна посипати сухарями та викласти тісто. Пудинг запекти в духовці.
|