(овочі з м'ясом) На 500 грам яловичини Помідорів 750 грам Цибулі 1 штука Рис 2 столові ложки Масло вершкове 1 столова ложка Сухарі 1 чайна ложка Для підливи: Сметани 3 столові ложки Томат-пюре 1 столова ложка Масла вершкового 2 чайні ложки Борошна 2 чайних ложки Лаврового листа 1 штука М'ясного бульйону 1 ½ склянки
Підібрати тверді помідори (добре форми сливки) приблизно однакового розміру, промити холодною водою. Відрізати дінця і вибрати м'якоть.
Для начинки варене м'ясо пропустити через м'ясорубку. Додати мелений перець, сіль, обсмажену цибулю, варений рис. Рис можна просто залити окропом і дати йому постояти. Ємність укутайте. Начинку вкласти в помідори, зверху посипати сухарями і скропити розтопленим маслом. Запекти в духовці.
Приготування підливи. На вершковому маслі підсмажити борошно, розвести бульйоном, заправити сметаною. Потім додати підсмажену томат-пасту. Кинути лавровий лист і довести до кипіння. Наприкінці посолити за смаком.
Помідори, начинені м'ясом подавати поливаючи підливою.
|