Борошно, цукор, сіль перемішати з розм'якшеним маргарином. Порубати ножем до крихт. Можна натерти застиглий маргарин на крупній тертці і змішати з борошном. Замісити тісто і поставити в холодильник на годину.
Гарбуз очистити і нарізати часточками. Запекти в духовці до м'якості. Або просто в казанку, довести до розм'якшення, на повільному вогні, додавши трохи води. Протерти гарбуз в пюре. Додати цукор, жовтки, молоко, розпарені родзинки. Корицю (цедру, коньяк) за бажанням. Окремо збити білки і ввести в начинку.
Тісто розкачати і викласти у форму вистелену папером та змащену. Краще, щоб тісто було тонким. Краї підняти вище. Усередину покласти начинку. Торт поставити в духовку і запікати при 240 ˚ С близько 10 хвилин, потім зменшити до 180 ˚ С на 30 хвилин.