(страва з борошна) Часто до борщу подають пампушки з часником. Приготувати їх можна так. На 400 грам пшеничного борошна Дріжджів 12 грам Цукру 1 столова ложка Масла рослинного 10 грам Води ¾ склянки Для часникової підливи: Масла рослинного 1 столова ложка Води ½ склянки Часнику 30 грам
Спочатку приготуємо тісто. У теплій, але не гарячій воді розчинити дріжджі, цукор, дати дрібку солі, кілька ложок борошна. Дати постояти, щоб підійшло. Потім, додаючи поступово масло і борошно, замісити тісто. Добре вимісити, щоб не прилипало до рук. Поставити в тепле місце для бродіння.
Тісто після піднімання розділити на грудочки по 25 грам, сформувати маленькі булочки. Викласти їх на змащене деко. Дати час підійти, відправити в духовку для випікання.
Приготувати підливу з часнику для пампушок. Часник почистити, покласти в ступку (блендер) і розтерти з сіллю. Поступово додати рослинне масло, холодну кип'ячену воду. Добре розмішати.
Перед подачею на стіл, полити пампушки підливою, щоб вони ввібрали її.
|