(овочева страва) Вже зібрано врожай овочів, які зможуть зробити наше меню різноманітним до настання тепла. Зверніть увагу на моркву. З неї можна приготувати багато корисних і смачних страв. Морква 1 кг Яйця 3 штуки Борошно 2 столові ложки Сухарі пшеничні мелені 1 склянка Сметана ½ склянки Масло вершкове 3 столові ложки Цукор 1 столова ложка Сіль щіпка Для підливи: Яйце 1 штука Молоко ½ літра Цукор 2 столові ложки
Для приготування бабки моркву помити, очистити і натерти. Разом з сухарями злегка обсмажити на 1 столовій ложці вершкового масла. Зняти з вогню, щоб трохи охололо. Розтерти жовтки з цукром, додати в моркву. Туди ж відправити сметану, залишок масла, борошно, сіль. Все перемішати.
Білки збити в міцну піну і обережно ввести в підготовлену масу. Змастити форму і викласти морквяне тісто. Відправити в духовку. Залежно від товщини шару випікатися може до години.
Коли морквяна бабка буде готова, наріжте порційні шматки, а перед подачею полийте підливою.
Приготування підливи. З цукром розтерти яйця. Молоко довести до кипіння, влити в збиту масу, активно помішуючи. Заварити. До необхідної густоти можна довести на водяній бані, постійно помішуючи.
|