(солодкі страви)
Борошно 3 склянки
Цукор 1 склянка
Мед 1 склянка
Олія рослинна 4 столових ложки
Мак 6 столових ложок
Цукрова пудра 4 столових ложки
Коньяк або ром 2 столових ложки
Приправа для пряників (або суміш прянощів) 1 столова ложка
Сода 1 столова ложка
Змішати масло, цукор і мед, розігріти на водяній бані до розчинення.
Злегка охолодити. Змішати борошно, прянощі, мак, змішані соду з ромом. У суміш додати цукрово - медову масу. Замісити тісто і відправити в холодильник на добу.
З тіста руками розкачати валик, нарізати шматочки на пряники.
Випікати при температурі 180 ° С близько 12 хвилин. Після випічки посипати цукровою пудрою.
|