( м'ясна страва ) Кролик відноситься до дієтичних продуктів харчування. Його м'ясо ніжне і приємне на смак. На 1,5 кг м'яса кролика Морква 4 штуки Корінь петрушки 2 штуки Цибуля 3 штуки Жир 100 грам Томат-пюре ¾ склянки Часник 2 зубчики Вода 2 літри Картопля 2 кг Борошно 2 столові ложки Лавровий лист Перець запашний горошком
Промиту тушку кролика розділити на шматочки, посолити, за смаком присипати меленим перцем. Спочатку потрібно шматочки обсмажити на розігрітому жиру, потім перекласти в каструлю, сотейник і залити водою. Додати попередньо обсмажене коріння ( моркву, петрушку) і цибулю, томат пасту. Кинути лавровий лист. У ємності все перемішати, тушкувати до напівготовності на невеликому вогні під кришкою.
Тим часом підготувати картоплю, почистити, порізати на шматочки. Додати в каструлю, довести до готовності м'яса кролика і овочів.
Наприкінці, обсмажити борошно на маслі, ввести в тушкування, якщо потрібно ще підсолити, кинути подрібнений часник і довести до кипіння.
При подачі на стіл можна посипати рубаною зеленню петрушки або кропу.
|