(солодка страва) Можна приготувати коржики на смальці (або використовуйте маргарин, вершкове масло). Борошно 3 склянки Смалець 200 грам ( маргарин, вершкове масло) Цукор ½ склянки Яйця 2 штуки Сода 1/ 8 чайної ложки (погасити оцтом, лимонною кислотою) Мигдаль 20 грам ( не обов'язково)
З цукром розтерти смалець (маргарин, вершкове масло). По одному додати яйця, при цьому добре розмішуючи. Коли маса стане однорідною, додати гашену соду і викласти суміш у просіяне борошно. Замісити тісто такої консистенції, щоб воно не прилипало до рук і розкачувалося.
Дати тісту постояти хвилин 15. Розкачати завтовшки 1 см, вирізати коржики. Зверху їх змастити розтертим яйцем і посипати товченим мигдалем або волоськими горіхами. Спекти в духовці на середньому вогні.
|