(перші страви)
Ця страва нагадує окрошку. Можна навіть назвати різновидом.
Буряк
Огірки
Цибуля зелена
Зелень петрушки, кропу
Сметана 100 грам
Хлібний квас 1-2 пляшки
Яйця
Кількість овочів буде залежати від густоти, яка вам подобається. Наприклад, беремо два буряки (вінегретних, з червоною м'якоттю). Один потрібно відварити або запекти, порізати невеликими кубиками або тонкими брусочками. Другий буряк натерти на крупній тертці.
2-3 огірка нашаткувати кубиками. Нарізати зелень кропу, петрушки, порубати пучок зелені цибулі.
Всі підготовлені для польського холодник інгредієнти перемішати. Залити сметаною і квасом, посолити за смаком. Поставити в холодильник.
Відварити яйця. Почистити, нарізати дольками на 4 частини. У кожну тарілку порційно на насипану окрошку викласти кілька четвертинок відвареного яйця.
|