( м'ясна страва ) Чорнослив можна використовувати не тільки в солодких стравах. Наприклад, цікаве його поєднання з м'ясом. Яловичина 600 грам Чорнослив 250 грам Жир 50 грам Сир 50 грам Сметана ½ склянки Сіль, цукор, перець
Яловичину (м'якоть) потрібно нарізати скибочками, відбити. Посипати з одного боку сумішшю солі, цукру, перцю. Злегка втерти суміш в м'ясо.
Підготувати чорнослив. Його потрібно промити, трохи вимочити, віджати і вийняти кісточки.
Кожну скибочку яловичини посипати тертим сиром. На серединку покласти підготовлений чорнослив і загорнути м'ясо рулетиком. Рулетики перев'язати натуральною (бавовняною) ниткою білого кольору.
Рулетики з яловичини, наповнені начинкою з чорносливу, обсмажити з усіх боків на жиру. Після цього нитку можна видалити. А ось напівготові рулетики потрібно укласти на жаровню, підлити трохи бульйону або перекип'яченої води, посипати прянощами і тушкувати в духовці до готовності. Можна те ж саме виконати не в духовці, а в глибокій сковороді, підлив трохи води і накривши кришкою. Вогонь повинен бути середнім.
В кінці готування додати сметану.
Подавати в гарячому вигляді.
|