Яловичина 1 кг
Корінь петрушки
Корінь пастернаку
Корінь моркви
Цибуля 1 штука
Сметана 2 склянки
Масло вершкове 3 столові ложки
Лист лавровий, перець гіркий горошок
Беруть яловичину цілим великим шматком і обсмажують. Потім кладуть у каструлю або казан, додають нарізані петрушку, пастернак, моркву, цибулю, кидають лавровий лист, перець.
Заливають водою, солять за смаком. Накривають кришкою та ставлять в духовку. Яловичину тушкувати до напівготовності. Кожні 12 хвилин перевертати. Потім залити сметаною й двісті до готовності. Готову яловичину розрізати на порційні шматочки.
Зробити соус. Сметану, що залишилась від тушкування, протерти через сито або перетерти блендером. Довести масу до кипіння та заправити вершковим маслом. На гарнір можна подати картоплю, яку полити сметанним соусом і посипають зеленню.
|