Від Ольги Платонової відео - зберігання капусти взимку в харчовій плівці. Для цього вам знадобитися товчена крейда, щільні тугі качани зимових сортів з товстим листям, харчова плівка, мотузка або дріт для підвішування.
Відбираються здорові качани без пошкоджень та хвороб. Саме зимові сорти можуть долежати до тепла. Якщо є корінь, то його обрізаємо. Опудрюють рясно овоч товченою крейдою. Потім, призначену для зберігання взимку капусту обтягуємо харчовою плівкою.
Кочережку проколюємо шилом і протягуємо через отвір дріт. Саме на нього підвішуємо в підвалі під стелею.
При температурі +4 - + 5˚С качани зберігатися до самої весни, не втратять своєї пружності, соковитості.
Дивитися безкоштовно відео поради городникам - зберігання капусти взимку в харчовій плівці від Ольги Платонової
(переклад відео)
Для зимового зберігання білокачанної капусти підходять пізні сорти з товстим листям. Щоб качани довго залишалися соковитими, не висихали і не загнивали, я використовую один засіб. Після прибирання опудрюю товченою крейдою, обертаю харчовою плівкою і протикаю кочережку шилом подалі від самого качана.
До речі, наявність кочережки запорука успішного зберігання капусти. В отвір вставляю дріт і підвішую під стелею в погребі. У такому вигляді при температурі +4 - + 5˚С капуста добре збережеться до самої весни і залишиться соковитою.
|