Як приготувати цілющий мед з пелюсток троянд? Робиться він дуже просто (кілька рецептів).
Для цього візьміть пелюсток троянди 80 грам і залийте склянкою окропу. Потрібно протомити на маленькому вогні 15 хвилин. А потім дайте настоятися добу.
У настій додати 100 грам меду, добре розмішати і прокип'ятити на слабкому вогні. Коли суміш стане однорідною, то це означає, що вона готова.
Можна приготувати трояндовий мед іншим способом. Беремо не густий мед і промиті та просушені пелюстки. Укладаємо їх у скляну ємність шарами. Причому троянди повинно бути за вагою в 2 рази менше. Через деякий час аромат і масла поширюються, цілющі ліки будуть готові (не зберігайте в теплі, може закиснути).
Можна використовувати і пелюстки шипшини для приготування меду.
Вживати як тонізуючий засіб, при простудних захворюваннях, але не більше 3-4 столових ложок в день.
Ще рецепт приготування трояндового меду.
На 2 склянки води взяти 2 склянки пелюсток троянд (щільно наповнених). Добре було б обрізати у них нижню білу частину, вона додає гіркоту. Проварити 10 хвилин і вийняти шумівкою з рідини.
У рідину додати 4 ложки меду, склянку цукру. Варити на середньому вогні, знімаючи піну близько 25 хвилин до легкого загустіння. Потім в медово - цукровий сироп занурити пелюстки, проварити 10-20 хвилин до їх прозорості. Додати 1-2 чайні ложки лимонного соку. Варити до загустіння, поки крапля перестане розтікатися. Іноді для більшого аромату капають ефірну олію троянди.
Фото троянди збільшуеться, кликайте мишкою.
|