(солодкі страви) Для бісквіту: Жовтки 130 грам Білки 40 грам Цукор 50 грам Борошно 80 грам Для крему: Масло вершкове 150 грам Молоко згущене 100 грам Цукор 350 грам Вода 70 мл Білки 160 грам Желатин 20 грам Лимонна кислота 7 грам Коньяк 15 грам або есенція для аромату 3 грами
Спочатку потрібно приготувати бісквітний напівфабрикат. Для цього попередньо відокремте жовтки від білків. Білки поставте в холодильник. Жовтки повинні бути кімнатної температури. Збити жовтки з цукром до пишної маси. Додати борошно і добре розмішати. Обережно перемішуючи, ввести збиті в густу піну білки. Тісто тонко вилити на змащене деко і відправити в попередньо розігріту духовку.
Готуємо крем. Проварити цукор з водою до утворення густого сиропу ( крапля у воді не розтікається). Вогонь сильно не включайте, щоб цукор не почав кристалізуватися, помішуйте. Дайте цукровій масі злегка охолонути. Білки ( залишені для крему) збийте в піну і введіть, постійно помішуючи, в солодку масу. Збивайте до утворення крему білого кольору. . У желатин налити трохи води і дати набрякнути. На маленькому вогні розчинити, додати в білково -цукрову масу. Додаємо згущене молоко, розм'якшене масло. Вводимо для смаку, аромату лимонну кислоту, коньяк або есенцію. Збиваємо крем до рівномірного розподілу інгредієнтів.
Викладаємо два шари бісквіту з кремовим прошарком. Верх змащуємо кремом і відправляємо на 2 години в холодильник. За бажанням бісквіти можна злегка просочити ягідним сиропом, коньяком, ромом.
Так само можна зверху покрити торт Травневий шоколадною глазур'ю. Для її приготування розчиніть на паровій бані шоколад і додайте вершкове масло. Просто залийте верх торта.
|