(солодкі страви) Дуже корисні страви приготовлені на основі сиру. Борошно 2 ½ склянки Сметана 100 грам Масло вершкове 50 грам Жовтки 2 штуки Начинка: Сир 1 кг Цукор 150 грам Жовтки 4 штуки Яйце 1 штука для змащення Цедра лимона Булка підсохла на крихти 50 грам
До розтертого в піну масла додати жовтки, сметану, добре перемішати. Потім додати борошно і замісити тісто. Тісто розкачати в корж, викласти у змащену сковороду, щоб вийшли бортики. Якщо робити на деку, то відрізати шматочки, розкачати з них смужки і сформувати бортики висотою в палець.
Сир перетерти з цукром, щоб не було грудочок. Жовтки з цедрою розмішати до білого кольору, ввести в сирну масу. У підготовлену з тіста форму натерти булку і викласти начинку. Зверху змастити збитим яйцем, запекти в духовці.
|