(страви з горіхами)
Яйця 6 штук
Ядра горіха 130 грам
Цукор 130 грам
Кориця ½ чайної ложки
Сухарі 2 столові ложки
Гвоздика 2 грами
Для приготування сиропу Води ¼ склянки Сахара 40 грам Рому або коньяку 15 грам (або додати есенцію) Горіхи дрібно подробити. Цукор і яйця збити, додати горіхи, мелену гвоздику, корицю, мелені сухарі, все акуратно вимішати. Маса викладається на застелену промасленим папером форму та випікається на середньому вогні.
Цукор і воду довести до кипіння, проварити, додати ром або коньяк (можна есенцію). Випечений корж розрізати навпіл, просочити гарячим сиропом. Коржі можна перемазати варенням. А можна приготувати будь-який крем і промазати їм горіховий торт.
|