Молоко 500 грам Вода 300 грам Масло вершкове 2 столові ложки Сіль, цукор за смаком
Для галушок: Молоко до 70 грам Борошно 100 грам Яйце 1 штука Сіль за смаком
Замісити тісто для галушок з молока, яйця, муки, посоливши за смаком. Воно не повинно бути дуже круте, щоб можна було брати ложкою. Варимо спочатку у воді. Її доводимо до кипіння. Чайну ложечку занурюємо у холодну воду (налити в чашку) і набираємо трохи тіста, галушки опускаємо в окріп. Робимо це швидко, після опускання кожної галушки ложку вмочувати в воду в чашці. Так буде легше набирати тісто.
Коли всі галушки прокиплять і спливуть, потрібно додати молоко, довести до кипіння знову. Потім посолити або підсолодити за смаком. Коли галушки будуть готові, вимкнути вогонь, кинути шматочок масла. Але можете його і не кидати. Так буде менш жирне.
|