(страви з овочів) Ніжний і пікантний смак мають страви з спаржі. Наприклад, можна запекти її в молочній підливі. Спаржі 500 грам Сухарів 1 чайна ложка Масла вершкового 2 столових ложки Для підливи: Молока 250 мл Масла вершкового 1 столова ложка Борошно 1 столова ложка
Спаржу очистити та нарізати шматочками по 3 см і зварити до готовності. Відкинути на друшляк. На сковороді розігріти олію, припустити півхвилини. Залити молочною підливою, посипати сухарями та відправити в духовку запікатися. Приготування молочної підливи. Просіяти борошно і злегка обсмажити на вершковому маслі. Розвести теплим, заздалегідь перекип'яченим, молоком. При цьому потрібно ретельно розмішувати, краще вінчиком, щоб не утворилися грудки. Проварити, протерти через сито (або збити блендером), посолити і за бажанням ще можна заправити вершковим маслом. Залити підливою спаржу.
|