(солодка випічка) Цей пиріг готується дуже швидко і не складний за своєю технологією. Борошно 3 склянки Маргарин або вершкове масло 200 грам Яйце 1 штука Сметана 200 грам Сіль на кінчику ножа (1/4 чайної ложки) або трохи цукру
Розм'якшений маргарин або масло з'єднати з теплою сметаною, додати яйце, сіль (цукор) і добре перемішати. У борошні зробити поглиблення, вилити рідину і замісити тісто. Іноді потрібно більше борошна.
Від тіста для пирога відрізати невеликий шматок, а решту розкачати на посипаній борошном поверхні в пласт. Викласти на деко, змащене жиром.
Наверх пирога викладається начинка. Це може бути сир з яйцем і цукром, підсолоджені часточки яблук, густе варення. А з шматочка тіста нарізуються смужки і викладаються у формі решітки на начинку. Їх змащують яйцем. Після цього можна ставити в духовку для випікання хвилин на 30.
|