(страва з дріжджового тіста ) Якщо ви навчитесь робити дріжджове тісто, то асортимент вашого столу поповнитися новими смаками. Наприклад, приготуйте пиріг чернігівський. Борошно 6 склянок Дріжджі 20 грам Яйця 5 штук Вершки 2 склянки Цукор ½ склянки Мигдаль 20 грам Родзинки 100 грам Масло вершкове ( маргарин ) розтоплений ½ склянки
Спочатку приготуйте дріжджове тісто. З цукром розітріть яйця. У теплих вершках (вершки рідкі, не дуже густі) розвести дріжджами, дати постояти 15 - 20 хвилин і влити в яєчну суміш. Так само туди ввести частину товченого мигдалю. У просіяне борошно влити рідину і замісити не круте тісто. Розтоплене масло додаємо під кінець замішування. Тісто повинне не прилипати до рук. Але і щоб не вийшло дуже твердим.
Поставити тісто в тепле місце і накрити ємність харчовою плівкою, серветкою. Коли воно підніметься, приступаємо до виготовлення пирога чернігівського. Розкачуємо тонкий пласт і викладаємо на змащене деко. Нехай знову підійде.
Підготуйте поки начинку. Промиті і просушені родзинки порубати, додати трохи цукру, мигдалю.
Коли пласт тіста підніметься, змастіть його яйцем ( залишити трохи яйця), покладіть начинку, поколіть виделкою і відправляйте пектися в духовку.
|