(солодкі страви) Це печиво готується з додаванням кардамону, гвоздики та інших спецій. Борошно 2 неповних склянки Цукор 120 -150 грам Масло вершкове або маргарин 75 грам Сода 1/4 чайної ложки Вода 90 грам Мелені перці запашний і чорний, кориця 1/2 чайної ложки Кардамон подрібнений 3 штуки Гвоздика дроблена 5 штук
Розтираємо в ступці спеції.
Цукор заливаємо 50 грамами води, кип'ятити поки паленка не стане світло-коричневого кольору. Охолодити.
Масло або маргарин остудити. У борошно покласти паленку, соду, топлений маргарин, спеції і замісити на воді, що залишилася, круте тісто для запашного печива Піпаркок. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 2 -і доби (не обов'язково, але бажано).
Розкачати в пласт товщиною 2 мм, нарізати на печиво, поставити в нежарку духовку для випікання.
|