(пісні страви) Вода 1,5 склянки Кукурудзяна мука 400 грам
Воду довести до кипіння, підсолити. Кукурудзяне борошно всипати в окріп, перемішуючи. Потім проварити на повільному вогні близько 10-15 хвилин. Після виключення мамалига вимішується за допомогою дерев'яної лопаточки.
Потім знову необхідно каструлю поставити на вогонь. Але вже не на відкритий вогонь, а на водяну баню. Накрити ємність кришкою і тримати так 10 хвилин. Можна тримати і на повільному вогні, без водяної бані. Але відрегулюйте так, щоб не пригоріло. Мамалигу не перемішують. Поступово вона стане відставати від стінок і дна. Плоску тарілку або дошку змочити водою й вивалити на неї готову мамалигу. Вона розрізається на шматочки.
Як пісне блюдо - мамалигу скропити при подачі рослинним маслом. Інакше можна подати зі сметаною, молоком, вершковим маслом.
|