Кролик 1 кг Сало 90 грам Сметана 2 склянки Оцет 3% 1 склянка (або 9% 80 грам і 170 грам води) Вода 1 склянка Масло вершкове 100 грам Гарнір: Буряк 1 кг Масло вершкове 2 столові ложки Оцет 1 столова ложка Борошно 1 столова ложка Цукор 1 столова ложка
Кролика вимочити 5 годин в оцті, розведеному водою. Зверніть увагу, що оцет 3%. Після того як м'ясо постоїть, очистіть його від плівок, натріть сіллю та нашпигуйте маленькими шматочками сала. На вершковому маслі обсмажити цілого кролика до рум'яної скоринки (можна в гусятниці). Потім викладаємо на деко та ставимо в духовку. Досмажити, поливаючи кожні 10 хвилин соком, що буде виділятися. Готового кролика вийняти, покласти в гусятницю, залити сметаною й соком, зібраним з деко. Нехай все це прокипить. Для тих, хто любить гостреньке й духмяне, можна наприкінці додати спецій за смаком. Перед подачею на стіл порізати м'ясо на порційні шматки. Таку страву краще подавати з овочевим гарніром, наприклад, з буряком. Гарнір. Буряк вінегретних сортів помити та відварити до готовності. Очистити, нарізати соломкою. Потім обсмажити на вершковому маслі, додати трохи борошна, оцту, посолити. Все добре перемішати, тушкувати ще 20 хвилин.
|