( страви з картоплі, овочеві страви) Картопля 1 кг Жир 3 столові ложки Масло вершкове 2 столові ложки Молоко 1 склянка Борошно 2 ½ столових ложки Крохмаль 2 столових ложки Яйця 2 штуки Сухарі 4 столові ложки Гриби 150 грам
Для соусу: Гриби 100 грам Масло вершкове 1 столова ложка Борошно 1 столова ложка Цибуля 2 штуки
З очищеної картоплі зварити та приготувати пюре. Заправити його частиною яєць, крохмалем і посолити.
Просіяне борошно злегка обсмажити на маслі, розвести перекип'яченим молоком. Цю густу масу проварити, змішати з дрібно порізаними відвареними грибами, довести до загустіння.
Підготовлену картоплю ділити на порції для котлет. Розпластати кожну в паляничку, покласти в середину грибну начинку, сформувати у формі битків (як огірок), обваляти в борошні, змочити розмішаним яйцем, обкачати в сухарях і обсмажити на жиру до золотистої скоринки. При подачі на стіл полити котлети грибним соусом (підливою).
Приготування грибного соусу (підливи). Гриби помити, відварити до готовності. Потім дрібно порізати, обсмажити, додати дрібно нарізану цибулю, обсмажену муку. Все добре перемішати, розвести грибним відваром, посолити, проварити, заправити вершковим маслом. Можна додати в соус томат - пасту.
|