(страви з борошна) Можна приготувати коржики і на дріжджовому тісті, наприклад, з маком. На 2,5 склянки борошна Дріжджів 20 грам Яйце 1 штука Води ¼ склянки Сахару ¼ склянки Рослинної олії 1 столова ложка Солі ¼ чайної ложки Маку 50 грам
У теплій, але не гарячій воді розвести дріжджі, додати цукор, нехай трохи (хвилин 20) постоїть. Коли піде процес бродіння, додати злегка збитий в яйці цукор, сіль, рослинну олію. Розмішати, ввести мак.
Поступово всипаючи просіяне борошно, замісити тісто.
Тісто порізати на невеликі шматочки, викласти на змащене деко у формі коржиків. Дати піднятися, витримуючи в теплому місці. Випікати в духовці. Наприкінці макорженики можна посипати цукровою пудрою.
|