(страви з овочів) Цвітна капуста дуже добре поєднується з сиром, яйцями. Головка цвітної капусти (маленьких декілька) Молоко 1 склянка Помідори 4 штуки Жовтки яєць 2 штуки Борошно 1 столова ложка Масло вершкове 5 столових ложок Сметана 1/2 склянки Сир тертий 3 столові ложки Сіль за смаком
Цвітну капусту розділити на суцвіття, промити і відварити в посоленной воді. Якщо є грубі частини, то зріжте їх. Відварену капусту викласти на сковороду змащену маслом.
Помідори обдати окропом, залити холодною водою. Зняти шкірку, порізати на скибочки і укласти між капустою. Якщо в них багато насіння, то так само видаліть їх. Посолити і залити яєчно-молочною сумішшю. Поставити в духовку запікатися. Через 15-20 хвилин полити сметаною і ще поставити на 10 хвилин. І останнє, збризнути розтопленим маслом, посипати сиром і ще відправити ненадовго в духовку.
Час запікання близько 15 хвилин. Але дивіться за можливостями своєї духовки.
Молочно - яєчна суміш. Пасерувати на 1 столовій ложці вершкового масла борошно. Молоко і жовтки добре розмішати, додати, вимішуючи, в пассеровку. Посолити.