( страва з гарбуза) Рис 1 склянка Гарбуз 1 штука близько 2 кг вагою
Масло вершкове 100 грам
Сметана 1 склянка Яйця 5 штук
Кориця на кінчику ножа
Родзинки 200 грам
Цукор ¼ склянки
Вода 3 склянки
У гарбуза зрізується верхівка і вибираються насіння з волокнами. Потім необхідно вискоблити частину м'якоті. Повинні залишитися стінки завтовшки 1,5 см.
У трьох склянках води відварити рис з додаванням половини м'якоті, яку вийняли з гарбуза. Потім масу трохи остудити, додати сметану, масло вершкове, розмішаний з жовтками цукор, родзинки, корицю і добре вимішати. Потім ввести, акуратно розмішуючи, збиті в піну білки. Все покласти на гарбуз, накрити кришечкою, зрізаною з верху. Запікати в духовці. Страва з гарбуза готова.
|