Язик 700 грам
Масло вершкове 2,5 столової ложки
Борошно 1 столова ложка
Родзинки 100 грам
Цибуля 1 штука
Корінь петрушки 1 штука
Томат-пюре 3 столові ложки
Цукор 1 столова ложка
Кислота лимонна 1 грам (за смаком, можна не додавати)
Язик добре промити та відварити. Потім залити холодною водою, тоді ще з теплого язику добре буде зчистити шкурку. Нарізати тонкими шматочками.
На вершковому маслі злегка обсмажити борошно, додати томат - пюре й продовжувати смажити на повільному вогні до 4 хвилин. Розвести бульйоном (овочевим - з води, цибулі та кореня петрушки) до густоти соусу, покласти перець, лимонну кислоту, проварити. Процідити, щоб видалити горошини перцю. Засипати в соус родзинки, довести до кипіння, заправити олією та залити язик. До столу добре подавати язик з пюре, поливши соусом з родзинками.
|