(пісні страви) Гриби свіжі 750 грам (сушених взяти в 5 разів менше за вагою) Рис 3/4 вареного Томатна паста 3 столові ложки Рослинна олія 3 столові ложки Вода Листя капусти близько 12-15 штук Сіль за смаком
Можна запарити 1/3 склянки рису 3/4 склянки окропу і нехай постоїть до розбухання. Капустяні листи злегка проварити в окропі, щоб вони трохи розм'якшилися та піддавалися згортанню.
Начинку готуємо з дрібно нарізаних відварених грибів. Змішуємо з вареним рисом і томатною пастою. Підсолити за смаком.
На кожен капустяний лист покласти начинку, загорнути. Голубці обсмажуються на олії, потім викладаються в гусятницю, підливають трохи води, і тушкують на повільному вогні до готовності. Можна тушкувати й в духовці на деко.
|