(страва з сиру) Сир один з постачальників кальцію в наш організм. Тому готуйте з нього смачні та корисні страви частіше. На 3 склянки сиру Яйця 3 штуки Сметани 2 столових ложки Масла вершкового 1 столова ложка Борошна 200 грам Щіпка солі Цукор за смаком ( це якщо ви любите солодке) Для поливання : Масла вершкового 200 грам (за смаком) Сметани 200 грам (за смаком)
Сир потрібно добре віджати і перетерти, щоб не було грудочок. Можна перетерти через металеве сито або добре розчавити виделкою. У підготовлений сир додати яйця, сметану ( 2 ложки), масло, сіль, цукор за смаком. Все добре розмішати і ввести борошно. Замісити сирне тісто. Воно не повинно бути сильно тугим, але і щоб не липнуло. Розкачати не товсті рулетики і порізати їх на шматочки (можна навскоси). Відварити галушки з сиру в підсоленій воді (кидати в окріп) до готовності. Це десь 5 - 10 хвилин.
Готові сирні галушки вийняти, відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Перекласти в каструлю, полити розтопленим вершковим маслом. Акуратно перемішати. Масло не дасть їм злипатися. Сметана подається окремо. Поливаються нею галушки вже на блюді порційно.
|