(страви з м'яса) У приготуванні страви поєднується м'ясо з нирками. На 1 кг яловичини Нирок 200 грам Моркви 1 корінь Петрушки 1 корінь Цибуля 1 штука Вода або бульйон 1 склянка Лавровий лист, перець горошок чорний
Обсмажити підсолене м'ясо великими шматками разом з тертими морквою і петрушкою, шинкованою цибулею. Повинна з'явитися рум'яна кірочка.
На дно каструлі, сотейника викласти промиті, дрібно нарізані, ошпарені нирки, лавровий лист і перець. Потім викласти шар підготовленого м'яса, вилити воду або бульйон і поставити гасити. Процес гасіння може проходити в духовці або просто на повільному вогні. Довести до готовності.
Коли душенина з нирками буде готова, порізати яловичину на більш дрібні шматочки (2-3 на порцію). Викласти на тарілку, полити соком від гасіння. Зверху викласти шматочки нирок і посипати зеленню (можна петрушкою).
Ця страва часто подають з картоплею.
|