Яловичина 500 грам
Масло вершкове 2 столові ложки
Гриби 150 грам (свіжих) або 50 грам (сушених)
Сухарі 1 столова ложка
Цибуля 1 штука в м'ясо і 3 штуки для підсипки
Грибний відвар 1 ½ склянки (буде після відварювання грибів) Лавровий лист, перець гіркий чорний мелений
Гарнір:
Томат - пюре 2 столові ложки
Картопля 1 кг
Масло для картоплі
Яловичину пропустити через м'ясорубку з великими вічками. Цибулю дрібно посікти (1 штуку), додати в м'ясну масу. Потім посолити, поперчити, добре вимішати. Сформувати биточки, обкачати в сухарях і обсмажити на жиру. Цибулю (3 штуки) злегка обсмажити. Гриби відварити та злегка обсмажити.
Половину цибулі покласти в казан, потім викласти шар грибів, потім обсмажені битки. Потім шар цибулі та шар грибів. Все залити грибним відваром й притушити 10-15 хвилин.
На гарнір подається картопля, тушкована в грибному відварі. В кінці приготування до неї додати обсмажений томат. При подачі на стіл битки м'ясні селянські полити соком, в якому вони тушкувались.
|